'I spray you, I spray you'

Woensdag is Juliette voor het eerst naar de clinic geweest voor de eerste check-ups. Nondo had een inventarisatie gemaakt (op basis waarvan is nog niet geheel duidelijk), welke kinderen niet up-to-date waren wat hun inentingen betreft. Echter bleek slechts een van de kinderen die dag aanwezig op de educare. Een oma scheen om de hoek te wonen, dus hoppa even ophalen bij oma in de township. Eenmaal aangekomen, zou ze volgens oma op school moeten zijn, niet dus. Na enige woorden wisselingen in Xhosa (pronounced: (klikgeluid met tong tegen gehemelte)-osa), gingen we met het ene meisje door. Een spoorloos kind is hier niet direct reden voor paniek, die duikt wel weer op, of niet. De kliniek zelf was een mengelmoes van oma’s met baby’s, tienermoeders met baby’s en een enkele alleen gekomen volwassene. De kliniek heeft een speciaal programma voor sero-positieve moeders met baby’s, waardoor de kindjes goed gevoed en nauwkeurig gevolgd kunnen worden, wanneer de moeders/oma’s/caregivers netjes op afspraak komen. Prachtige kindertjes, onwetend van het zware leven dat hen ongetwijfeld te wachten staat.
Wegens onze ‘connecties’ (lees: blanke Europeanen, waar de nurses wellicht hun voordeel uit kunnen trekken), konden wij de ellenlange rij overslaan en meteen bij de nurse-practionar terecht. Uit de medical record die we hadden meegenomen bleek dat het meisje bijna zes was, op basis van haar uiterlijk en gewicht (14.8 kg), zou je haar hoogstens 4 jaar geven. Ik zag ook meteen dat ze een fikse scoliose had en melde dit ook aan de nurse, dit wordt hier echter als een luxe probleem beschouwd. Uit het dossier bleek dat zij na haar 12de maand geen inentingen meer had gehad. Hetgeen betekent dat haar nu een prik van difterie en tetanus, een prik voor mazelen en twee druppels voor polio. Over een maand moest ze terugkomen voor de rest. Nu maar hopen dat dit ook echt gebeurt.
Deze week hebben we twee pogingen gedaan de principal van de buur-school te spreken, zonder resultaat. Afspraken nakomen staat niet erg hoog op het prio-lijstje, maar goed volgende week dinsdag proberen we het weer. Hopelijk heeft hij dan wel tijd, ons doel is om voor de komende vrijwilligers concrete afspraken te maken, ook in het belang van de school.
Ondertussen sniffen we maar vrolijk verder, Bianca is geveld en al twee dagen thuis, Sofie vandaag ook. Wij staan, al proestend, nog overeind gelukkig. Saillant detail m.b.t. snot in het centrum, in plaats van zakdoeken om je neus in te snuiten, is de kinderen geleerd om elkaars neus af te vegen aan het middelste onderhempje, iets wat wij nog niet hebben overgenomen.
Misschien is het interessant om nog iets te vertellen over hoe er orde gehouden wordt in de chaos van gemiddeld zo’n 45 kleuters. Het stemvolume beschreven we al eerder, hierbij komt regelmatig nog een stok waarmee tegen deuren, handjes, achterwerken of op tafels geslagen wordt. Gisteren zag ik een voor mij nieuwe variant: een van de mama’s sloeg met haar stok op de deur (nogal hard) terwijl ze in haar andere hand een spuitbus luchtverfrisser hield, ondertussen roepend: ‘I spray you, I spray you’. Binnen de omstandigheden een komische situatie. Toen ik haar een knipoog gaf, kreeg ze gelukkig zelf de slappe lach.
Vandaag hebben we het tandenpoetsen geherintroduceerd, een vast onderdeel op het dagprogramma, maar in onze tijd hier nog niet een keer gedaan.
Alle onderdelen zijn er, inclusief tandenborstels voorzien van naam. Eerst met de juf besproken, immers we willen haar gezag niet ondermijnen en liefst het voor elkaar krijgen dat het weer opgepakt wordt. Ze was het er helemaal mee eens, maar dan wel precies vóór de lunch, ok dan maar. De kindjes gingen braaf aan de slag, zie foto, wat ze precies deden is niet helemaal duidelijk, afgezien van zo ver mogelijk ‘tuffen’…
Ten slotte nog even dit: gisteravond gingen we eten bij de locale Wimpy, ‘fastfood’ op z’n Afrikaans. Ook hier werd ons door de ober gevraagd wat ons in P.E. bracht. Hij was tot nog toe de eerste persoon die enthousiast reageerde op ons antwoord dat we als international volunteers in Kwazakhele werken.
 Het is een vraag die ons steeds gesteld wordt en standaard wordt er redelijk verbaasd en met onbegrip op gereageerd. Maar, mister Wimpy was impressed en bood ons nog een extra ‘Wimpy-coffee’ aan, ehm, very kind, but no thanks. Dat was het weer, liefs uit P.E., Juliette en Ginette.
 
 
 
 
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Ollie en Wouter

Prachtige foto's maar een verdrietig en pessimistisch onderliggend verhaal. Groot contrast tussen beeld en realiteit!
Ol zal zodadelijk zijn tanden een heeeeele goede beurt geven! Eindelijke weer samen gegeten, mihun en thaise kip, ging erin als ontbijtkoek van P. Het was een complex recept van vijf minuten "nuken" en wokken, maar het resultaat was ernaar. Nog nooit zo lekker en vul maar in....
Zie ook mailbericht, veel liefs van ons beiden xxx

Ingrid

Oh jee, nu ook Sofie geveld... Beterschap voor jullie allemaal! Jammer dat er zo laks met de inentingen wordt omgesprongen, het zou zo simpel kunnen zijn, denk ik met mijn Nederlandse instelling hier... Ik ben benieuwd naar de vorderingen met de school, het lijkt mij persoonlijk heel leuk daar wat te kunnen doen, dus ik volg jullie belevenissen daar gespannen! Grtz, Ingrid

Olivier albersen

hoi lieve mama;
hier in nederland zijn papa en ik nieuwsgierig naar hoe jij je nu voelt. Hopelijk krijgen wij snel bericht van jou en jetje met een positieve inhoud.

Veel liefs en veel sterkte

Olivier en Wouter

LietLieve Ginette en Juliette, dit wil ik jullie niet onthouden:
Ingrid Jonker: 1933-1965, ik meen dat ze droevig aan haar eind is gekomen

TOEMAAR DIE DONKER MAN
Vir Simone

Op die groen voetpad
Van die horison ver
Om die aarde skat,
Stap ’n ou man wat
’n oop maan dra in sy hare
Nagtegaal in sy hart
Jasmyn gepluk vir sy oop knoopsgat
En ’n rug gebuk aan sy jare.

Wat maak hij, mammie?

Hij roep die kriekies
Hij roep die swart
Stilte wat sing
Soos die biesies, my hart
En die sterre wat klop
Tok-tok liefling,
Soos die klein toktokkies
In hul fyn verkring.

Wat is sy naam, mammie?

Sy naam is Sjuut
Sy naam is slaap
Meneer Vergeet
Uit die land van Vaak
Sy naam is toe maar
Hij heet, my lam
Toemaar, die donker man

Mammie…
Toemaar, die donker man

Ik was dus veel te vroeg op, dat kan gebeuren, niet gaan fietsen want oh die donker man,, nu jullie nog 1 week hebben en misschien tijd voor een boekhandel, hier een titel die ik net heb gevonden in The London Review of Books: South Africa’s Brave New World: The Beloved Country since the End of Apartheid. Het boek is net uit.
De schrijver R.W.Johnson die dit keer the diary schrijft, medisch interessant! vertelt over het feit dat hij bijna dood gaat doordat hij wordt gebeten door een flesh-eating bacteria which rapidly invades and poisons the body. Dit is de necrotising fasciitis die hij tegenkomt als hij gaat zwemmen aan de zuidkust bij Kwazulu-Natal. Asjemenou.
Ik miste het portret van prinses Irene die daar bij jullie woont en zich bezig houdt met instructie geven aan rangers, niet direct denken aan praten met bomen. Ook voor haar is het be-more. En wie gaan jullie dan opvolgen? Ik denk dat je node wordt gemist, net de trein weer wat op de rails en dan moeten ze het weer alleen klaren.
Hanneke Groenteman, inmiddels vermagerd, ik zag haar een keer toneelspelen, heeft voor me naar de prinses gekeken en ze was onder de indruk. Voor de rest is het nederlands warm, Karin is net terug uit Zwitserland, en de New Yorker heeft een zeer interessant artikel over Siberia, wordt vervolgd. G. las je ooit dat boek over Rusland van James Meek? Je ziet, ik probeer je al weer terug te brengen naar de (zgn) beschaving. Martiene druk met huwelijken en verder heerst er stilte.
De lavatera hangt slap tot grote onrust van P. en de overige planten lijken net Wuthering Heights, 2b or..not 2b…dat vragen ze zich af. Toch op de fiets nu want het wordt me te benauwd, een goed weekend gewenst, nog meer wildlife zien? En houd je allebei haaks. Liefs Liet.
________________________________________

Olivier albersen

hoi lieve mama;
hier in nederland zijn papa en ik nieuwsgierig naar hoe jij je nu voelt. Hopelijk krijgen wij snel bericht van jou en jetje met een positieve inhoud.

Veel liefs en veel sterkte

Olivier en Wouter

marian gips

Hi lieve Gin en Juliette.Wat een verhaal weer!Het is gezegt dat na een tijd in Afrika iemand heeft een ander kijk op de wereld-ik geloof het,jullie ook?.Terminste jullie vergeten het nooit.Voor mij is het hilarisch maar ik denk it is best heftig. Ik hoopdat jullie zijn aan de beterende hand. Morgen vertrek ik naar Keulen.Looking forward to seeing you soon -I miss you. lots of love mama/oma.

kristina

Lieve Gin en Juul,

Net terug uit Rome direct jullie mail bijgelezen.
Zo goed wat jullie daar kunnen betekenen , en wat een schat aan(ook schrijnende )ervaringen nemen jullie mee terug naar Nederland straks. Wat mooi dat jullie deze ervaring samen kunnen delen, iemand die erbij was en ook echt heeft
gevoeld hoe het was.
Ik denk aan jullie , heel veel liefs voor allebei,
Kristina

Liet

Lieve Ginette alsook Juliette, slechts een kort bericht maar ook een vraag of jullie nu iedere keer thuis koken en wat dan eten? Steak?, in de wildparken zeker geen wild althans in Kenya gebeurt dat niet al smaakt t lekker. Ik zag toevallig een stukje t.v. uit Kameroen, niks over eten – bovenstaande associatie komt slechts omdat ik me in een summerpudding stortte met rood fruit… maar over opvoeding van hun kinderen, afrikaantjes dus. Een kennelijk goed ingevoerde meneer, autochtoon, die zelf analfabeten had als ouders, beweerde dat het verschil in opvoeding met het Westen is dat ze in Afrika de kleine kinderen leren om te ZIEN, om te KIJKEN naar wat en hoe de ouders doen (dit zal vnl de moeder zijn, Pa natuurlijk elders aan het sjansen). Wij in het Westen zouden steeds voordoen en onderwijzen, stimuleren zou je het kunnen noemen. De man, inmiddels uitgegroeid tot psycholoog of pedagoog, merkte verder op dat juist al deze, al of niet analfabete ouders, grootse toekomstplannen voor hun kinderen koesteren, zoals dokter worden of meester, niet direct brandweerman.
Dus, ik ben benieuwd naar jullie school-en opvoedervaringen daar in het centrum. Ik weet niet goed wat nu recht of krom is in bovenstaande bewering. Als ik een klein kind zie en toevallig een papiertje in handen heb, neig ik er toe om een bootje te vouwen om een dwarsstraat te noemen.
Gisteren even langs het dahliafestijn op de Boschhoeve, niet te geloven zoveel kleuren en soorten, dit omdat mij werd gezegd dat ik m’n eigen ding moest doen (dwz ik ging extra naar Michiel vanwege…). Wat is m’n eigen ding, that is the question.
Zag bij AH een witte jonge vrouw die haar kind net als in Afrika op haar rug gebonden had, dus de werelden komen bij elkaar hoe je het ook wendt of keert.
In Iran voeren ze een komedie op met het voeren van een proces tegen betogers, zeer helaas allemaal dus als je terug bent is er gewoon weer werk aan de winkel. Houd je allebei taai, het afscheid van de maand zal vreemd voor jullie zijn. Liefs Liet.
________________________________________

Hansung

Niet alleen zij die dicht bij het vuur zitetn maar nu iemand die de eer heeft afgedwongen door zijn Jurgen-zijn, van harte gesteund door Elise. Een ere-wachtmeester titulair. Wat zullen er weer veel jaloerse anderen zijn, Dirk, hulde voor jouw initiatief.En ook hulde aan Huub en Robbert Jan voor de das. Wij dragen zo'n kledingstuk nog! Toch een opmerking hierover. Onze regimentsdassen zijn duidelijk. Weliswaar mochten wij van onze tafelpresident niet tellen maar soms bleek dat het toch stiekem gebeurde. Zoveel blauwen, zoveel roden en zoveel witten. Oranje zag je niet vaak. Wel loopt er een aantal verkleurmannetjes , om het Zuid Afrikaanse woord voor kameleon te gebruiken, rond. Gaan wij dat in de toekomst missen?

Zubir

Beste Dirk en TijmeMijn reactie naar aailiednng van de bijzondere VOC-lunch Boxtel van 23 november ligt, als de post zijn werk goed heeft gedaan, reeds vanaf hedenmorgen bij Dirk in de bus. Ik wil hier graag nog eens mijn complimenten maken voor deze bijzonder geanimeerde en uitstekend verzorgde lunch en de prima happening voor Jurgen. Aan Tijme mijn hartelijke dank voor het uitstekende verslag. Dit gaat uiteraard in het documentatie-archief van het Cavaleriemuseum. Hartelijke groet. Jo Thomas.

Dorisbax

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer201707

Dorisbax

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer201707

DorothyErump

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170718

ArleneSit

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

ArleneSit

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

Flossieneand

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

Flossieneand

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170725

Flossieneand

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

Daviddob

VasTutNet ????? ru ?????? ?????????? ?????? ? ???,????????? ?????????????,????????? ?? ???????? ?????? ?????????? ?????????? ? ??????????? ?????? ??? ?????????? ?????????? ,????????? ????????????? ??????.??????????? ??????? ?????? ?????? ??????? ? ????? ????????? ????????? ????????? VasTutNet ????? ??!

PearlPlodo

Day ago i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna get it with lowest price. Any idea?

PearlPlodo

Day ago i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with good price. Any idea?

Williamabset

«?????????» – ????????? ???????????? ?? ???????????? ? ????????? ???? ? ?????? ????????? ?????? ? ?? ???????????.
???????? ?????????? ??????????? ??? ... https://goo.gl/gch8dE

"Podglyadki(pry about)" - allows you to peek behind what is happening in a private chat and read the correspondence of the model with their participants.
Watch FREE erotic shows ... https://goo.gl/gch8dE

PearlPlodo

Yesterday i read some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to buy it with lowest price. Any idea?

SandyNut

http://www.copic-sketch.ru - ??????? copic

PearlPlodo

Day ago i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna get it with good price. Any idea?

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

PearlPlodo

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna purchase it with good price. Any idea?

PearlPlodo

Day ago i got some interesting info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with best price. Any idea?

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

PearlPlodo

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna buy it with lowest price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with best price. Any idea?

PearlPlodo

Day ago i read some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to buy it with good price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with good price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i got some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with best price. Any idea?

Leeanncit

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708c

PearlPlodo

Yesterday i got some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna purchase it with good price. Any idea?

PearlPlodo

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with best price. Any idea?

Avito777Zed

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??????????? ???, ??????? ??????!</b>

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ?????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

<b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ???? +? ???????? ???????
????? ????????? ???? ???????
????? ??????? ?????? ???????
????? ??????
????? +? ????????

Avia777Zes

<b>?????????? ?? ?? ?? 60 ????????? ?? ???? ?????.</b> ?? ???? - 50%| <b>????????? @AviaRussia</b> ?????? ????, ?????? ?? ??????????.

???????. ???????. ??? ??????. ? ??? ?????-???? ???????.

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!
________

?????????? ?????? ????????? ?????? s7
??????? ?????????? +?? ?????? ??????????????? s7
???? ??????? ??????? +?? ???????
??????? ?????????? ????? ???????????? ?????? ??????
??????7?????????? ?????? ?????? ??????

Dereklok

r <a href= http://viagraicn.com/how-much-does-viagra-cost >free viagra sample pack</a> read
observed|<a href=http://viagraicn.com/best-place-to-buy-viagra-online-forum>100 mg viagra effects</a>
viagra costs

Melvinenutt

u <a href= http://erectionpillsvcl.com/buy-viagra-online-without-prescriptions >female viagra fda approved</a> grave
lying|<a href=http://erectionpillsvcl.com/pills-like-viagra>viagra free sample</a>
does insurance cover viagra

Maryacit

http://salexrumer.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

JuliusReume

d <a href= http://cialisyc.com >cheap cialis</a> little <a href=http://cialisyc.com>cialis online</a> buy cialis
p <a href= http://viagrayc.com >viagra</a> new <a href=http://viagrayc.com>buy generic viagra</a> buy sildenafil
q <a href= http://prednisoneyc.com >buy prednisone online</a> smiling <a href=http://prednisoneyc.com>prednisone 5mg</a> buy prednisone online

JuliusReume

d <a href= http://cialisyc.com >cialis online</a> was <a href=http://cialisyc.com>cialis online</a> tadalafil
h <a href= http://levitrayc.com >buy vardenafil</a> seeing <a href=http://levitrayc.com>vardenafil</a> levitra online
b <a href= http://prednisoneyc.com >prednisone</a> afraid <a href=http://prednisoneyc.com>prednisone 20mg</a> prednisone 20mg

Georgecoche

<a href=http://cyril-leytsihovich.ml/>??? ?????????, ??????? ?????? ??????</a>

DorogiKRDcet

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.??????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ???????? ???????. ??????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... 8 861 241 23 45
___________________________
??????????????? ???????? ?????
??? ??????????????? ? ?????????
??? ??????????????? ????
?????? ????????????? ??????????? ???????????????
??????????????? ?????? ??????

Barbaraqueld

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

AllenIdq

My friend and I went camping the other day. It was a very bad experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random subjects and cried about his wakefulness. I totally told him to <a href=http://www.tobefast.com/ebay/suboxone-and-valium>click here</a> and deal with it.

bretxxxxz

???? http://bretxxx.com/ ???

AlysonHtb

https://www.instructables.com/member/SusannahAmethyst/

AlysonPej

http://www.gamestockade.com/profile/58382/gennieminni

AlysonFat

https://www.linkedin.com/pulse/wish-relax-your-muscles-buy-soma-online-suresh-chowdary/

ElvaOzo

Hey guys!!!
designs and builds specialty lines of lead oxide production equipment, material handling systems, battery related process machinery, parts, and accessories for the battery, pigment, glass, and chemical industries. http://techbasys.com offers technical application and engineering services to help the customer acheive maximum benefit from their equipment and manufacturing processes.

siteserws

???? http://siteservisleri.com/ ???

sezbikkg

???? http://sezbikaner.com/ ???

Asflt93Fup

????????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????????????? ?????????? ??????????

???????????, ????????? ????????, ????????. ?????????? ???????????? ??????????, ????????? ??????????????? ????????????? ?????????? ? ?????? ????????? ?? ??????????????? ???????.

?????????????? ?????????????? ????????????? ???????????? ????????? ???????, ??????????? ?????????? ????????? ???????? ? ??????????? ????????, ????????? ???????? ? ??????? ??????? ??????. ???????? ?????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ???????/???????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
?????????? ???????? ?? ??????, ???? ???????????, ????? ??????????? ? ???? ????????? ?????????!
???????????????, ???????????????, ??????????????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
??????? ? ?????????? ???????????????
??????????????? ??????????????? ?????????
??????????????? ????? ? ??????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Ginette Albersen

Name: Ginette Albersen
Leeftijd: 56

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 20 jul 2009 tot 15 aug 2009

Over mij:

Ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen, Juliette en Olivier. Werk als senior medewerker asiel bij de IND. Gedurende

Meer...