23 en 23 juli 2009

23 en 24 juli 2009
 
Lieve lezers,
 
De eerste (werk)week is al voorbij, een platitude maar waar, het is voorbij gevlogen.
Het is vrijdagmiddag, ik schrijf dit met een welverdiend glaasje wijn.
Het weer was afgelopen woensdagnacht omgeslagen, heel koud, regen, soms hagel en veel wind. Wij hadden het koud in ons huisje, maar toen we gisterochtend de township binnenreden, zwegen we. Wat een ellende, de regen en kou maken alles nog treuriger. Hoe de mensen zich in de shacks handhaven, daar kunnen wij ons geen voorstelling bij maken.
Op het project zaten de vrouwen die normaal in de groentetuin werken, binnen te bibberen, gekleed in vuilniszakken over hun kleren. Als het weer zo slecht is, komen er minder kinderen naar de Educare (creche voor 2 tot 5 jaar), de ouders houden ze thuis. Er waren er zo’n twintig in plaats van het drievoudige normaal.
Nondo, de vrouw die de dagelijkse leiding over het centrum heeft, vroeg of we mee wilden gaan om electriciteit te gaan kopen en parafine voor de verwarming in haar huis.
Electriciteit koop je nl. net zoals beltegoed bij de supermarkt, thuis moet je het dan bij de meter opwaarderen. Parafine koop je bij een soort benzinetank, een jerrycan van 4 liter kan een eenkamerhuisje ongeveer vier dagen verwarmen. Op mijn vraag of dit niet heel brandgevaarlijk is, wordt ontkennend geantwoord…Het stinkt in ieder geval vreselijk.
Vervolgens gingen we ineens naar het locale ziekenhuis, om daar een moeder van een van de kinderen van educare te bezoeken, die al twee dagen op de eerste hulp zat. Ze was met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd met een hyperglycemie, ze heeft diabetes. De voorgeschreven insuline werkt niet goed, niet raar, want als je insuline gebruikt moet je wel eten. In dit gezin is gewoon geen eten, afgezien van wat de buren haar af en toe brengen. Ze heeft wel een vriend, maar volgens Nondo is dit een ‘absolutely useless boyfriend, she should kick him out!’
Op een gegeven moment werd duidelijk dat mevrouw nog niet naar huis mocht, dus toen gingen we maar weer…naar het centrum om te eten.
Wat erg opvalt is dat de medewerkers allerlei plannen maken voor de dag en ineens halverwege de plannen zoiets zeggen als: ‘Oh I am very tired now, very hungry too, we go back to the center’ en dat is het dan. Als je al zou vragen of de lijst niet moet worden afgewerkt, is het antwoord dat iedereen erg moe is, einde verhaal, ok.
In de middag kregen we bezoek van Ellen, de regiocoördinator van Be-more. Een heel fijn bezoek, waarin ruimte was om even rustig te praten over onze ervaringen en over cultuurverschillen. Heel duidelijk werd ook, dat we niet met enorme hoge verwachtingen van het concretiseren van allerlei plannen aan de slag moeten gaan, zo werkt het niet.
Maar, niet te onderschatten is wat voor indruk het op de mensen maakt dat blanken, uit Europa, bij hen langskomen, met hen praten, lachen en soms gewoon even hun hand vasthouden of luisteren naar verhalen.
Na het bezoek van Ellen zijn we voor het eerst alleen teruggereden naar ons huis, of liever gezegd naar een groot shoppingcenter in de buurt. Bij het verlaten van het centrum, trok een mager jongetje de aandacht door bid-gebaren af te wisselen met wrijven over zijn buik, erg confronterend. Met wat omwegen heen en vooral ook weer, kwamen we uiteindelijk veilig thuis.
Vandaag, vrijdag, hebben we meegedaan in het klasje van Educare, 17 kinderen, nog steeds slecht weer.
Eerst werd er opgesteld in twee keurige rijen, met armpjes over elkaar en oogjes stijf dicht uitgebreid gebeden.
Daarna een warm bordje havermoutpap. Hier nooit gezeur over dat het niet lekker of zo is, alles wordt braaf opgegeten, bordjes helemaal leeg geschraapt.
Tijd voor een activiteit. Van Sape hebben we vier dozen handschoenen gekregen. Die zijn bestemd voor veiligheid, maar we bedachten dat we er twintig konden gebruiken om ballonnen van te maken en die met viltstiften te bewerken. Dit was een groot succes, grote hilariteit bij de vraag wat de ballon voorstelde, een koe, een varken, een olifant?
Uren lang is er gespeeld met de ballonnen en aan het eind van de dag gingen de groene hoofden mee naar huis, de township in. Het was een hele leuke dag, Sape nogmaals heel erg bedankt!
Vervolgens hebben we de auto ingewisseld voor een ander exemplaar, je blijft er nog steeds niet blij van worden, maar goed, het is iets beter.
Dit weekend gaan we naar Addo Elephantpark, met een overnachting in het maincamp. Ben heel benieuwd, de weersverwachtingen zijn goed. Na het weekend volgt hiervan een verslag.
 
Tot zover, met nog een klein verzoek, als iemand onze ellenlange epistels leest, vinden we een reactie heel leuk!
 
Veel liefs Juliette en Ginette.
  

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

thuis

Lieve schatten, wat een verhaal weer! Ga dit weekend maar ontspannen met de olifanten! Zal Sape erop wijzen hoe de handschoenen een bijzondere bestemmng krijgen!
Zoenen, Wouter/papa

Handschoenenleverancier

Hoi,

Geniet ze in Addo Elephant Park, maar pas op, dit liep daar opeens naast onze auto. (nog geen 2 meter afstand, open auto). (NB Hier had een foto van een grote leeuw moeten verschijnen).
Beest was niet in ons geïnteresseerd.
Fijn dat de handschoenen zo’n succes zijn.
Milia en ik genieten van jullie reis verslag, en herkennen sommige dingen van onze reis in maart dit jaar,
Maar omdat dat vakantie was, zijn het vooral de leuke dingen die we herkennen.

Keep up the good work.
Liefs,
Milia en Sape

Marjos

Lieve alletwee,

Wat een schrijnende verhalen. Ik heb altijd gedacht dat het beter is om arm kunt zijn in een warm land, want arm en een ijsklimaat is dubbelellendig. Het is heel confronterend wat jullie allemaal zien en horen. Het feit dat je zelf kunt ontsnappen aan de ellende is wel een hoog goed.
Om even een objectief verslaq te doen van het wel en wee van Wout; Ik heb hem woensdagavond gezien samen met Kees en Jan-Albert uiterst genoeglijk gegolfd. Vervolgens heeft Wout gisterenmiddag mee gespeeld met Mark Sipkema en Frank Jorritsma op het Langoed d'Utrecht in Esbeek ( nabij Tilburg). Het gaat goed met hem. Hij vertelt een ieder vol trots waar jullie zijn en wat jullie doen, vertelt er ook bij dat het wel lang is, maar hij gaat op dit moment helemaal op in zijn boek van Wally Lamb. Hij ziet er goed uit, heeft altijd keurig een krentenbolletje bij zich en oogt relaxt. Vandaag speelt hij met Joost en Vincent op jullie thuisbaan en woensdagmorgen komt hij naar Eindhoven want hij wil met me praten ( ben benieuwd). Dus op dit moment zie ik hem om de paar dagen. Aan het einde van de week gaan we wel op vakantie, maar dan zullen we wel bellen.
Hier is alles goed. NOg een week werken en dan even niets. Ik heb dit jaar behoudens de week in februari na moeders overlijden twee middagen vrij gehad, dus zo langzamerhand wil ik echt even afstand nemen. Als ik jullie verslag dan lees, heb ik ook het gevoeld at ik me eigenlijk moet schamen. We mogen helemaal niet klagen in Nederland. Er is eigenlijk voor alles een vangnet en weliswaar heeft de een eenn ruimere portemonnee dan de ander, maar honger ( voedselbank) geldproblemen (volkskredietbank en Bijstand) huisvesting ( woningcooperatie) werkeloos (ww) gezndheidszorg ( basisvezekering). Eigenlijk is voor ieder probleem wel een specifieke instantie. We hebben het rijk. Dit bericht zou niet heel nederlands zijn als we het niet over het weer hebben gehad, dus: Nederland wordt regelmatig geteisterd door hevige regen-, hagel-, en onweersbuien. Tussen de buien door is het een lekkere temperatuur.
Heel veel plezier het weekend en tot schrijfs
Liefs voor beiden van beiden
Marjos en Wal

kristina

Lieve Gin en Juul, wat fijn om deze zo gedetailleerde verslagen van jullie te krijgen , steeds een kadootje per mail.De foto's erbij maken het heel bijzonder. Ik kijk vooral uit naar de foto van Ginny op een olifant !
Wij hebben jullie culinaire tip over de havermoutpap ter harte genomen , maar ik kan jullie vertellen dat aan onze ontbijttafel de bordjes niet leeggeschraapt werden .
Heel veel liefs , en blijf alseblieft zo schrijven !

Kristina

Grieta

Lieve Ginette & Juliette,

Even een berichtje van een trouwe lezer.... Boeiend om jullie belevenissen te volgen!! Wat een contrast met ons leventje hier. Want ondertussen stond Nijmegen weer op z'n kop vanwege de 4-daagse (nee, ook dit jaar hebben we niet meegelopen ondanks dat Oscar dagelijks in training is), stopte de intercity weer eens niet te Best en fietsen ze in Frankrijk bergie op en bergie af.
'k Zie uit naar jullie volgend verslag!
Veel liefs, Grieta

marian gips

hi.en wij klagen in nederland over de recessie!ik denk dat het zeer confronteerend is.ik denk steeds aan jullie . ik steur af en toe een sms.veel liefs.mama/oma

gertfortuin

ik vind het leuk dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden ,denk door alle indrukken die jullie opdoen dit een speciale band vormt ,ben blij dat bianca bij u onder een dak verblijft, denk dat een persoon met meer levenservaring in dergelijke omstandigheden wel een steun in de rug is om dit allemaal te verwerken . het is heel leuk om jullie ervaring uit jullie eigen standpunt te lezen ; wij volgen alles met niet te beschrijven interesse. groetjes gert en hennie fortuin

Henry H te H

Nou, zulke epistels worden zeker beloond. Mooi zoals jullie gedetailleerd en beeldend schrijven. Ik zat me nog af te vragen of het voor jullie als Europeanen voldoende veilig is om overal rond te lopen en rijden. Moeten jullie nog bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht nemen? (Tja, Ginette, ik ben nu eenmaal een Groepswerker...(dat zal Ginette wel begrijpen)).

Ingrid

Ik vind ze nooit (ellen)lang genoeg, hoor!!! Ik krijg er geen genoeg van, schrijf vooral door!!! Grtz, Ingrid

Vendhy

We hebben soms meer rumtie nodig, maar zullen wel hier in de Westerstraat blijven.Ik heb geen zin om in een saai industriegebied te gaan zitten. Dat zou weliswaar onze financieble winst' verhogen, maar zou mijn levensvreugde sterk verminderen. Het tweede filiaal zal in 2013 openen als De Vakantiefietser 10 jaar bestaat. Dan hebben we nog de tijd om onze filosofie op onze buitenlandse collega's over te brengen.De stad waar hij komt ligt op menige route van wereldfietsers. Precies op de juiste afstand om banden te wisselen:-)

Emi

ik heb ze nu gezien op kteent ze waren echt leuk vooral bert was grappig metdie protjes ik wist dat hij het was hij doet met zijn mond blaas echt grappig ikdaar mee lachen hahahahahahahaahahahahaha en ook ween van lachen dat betekent lachen met wenen

DorothyErump

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170718

ArleneSit

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

ArleneSit

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

WriteEssay

Write My Essay - EssayErudite.com

Fed up of typing "who can write my essay" in the search bar?
Would you like to have a reliable helper always by your side?
Our website will come as an excellent solution to <a href="https://essayerudite.com/write-my-essay/" />write my essay</a>

Annahok

????????? [url=http://safe-water.ru]???????? ? ?????????[/url]

JustinWew

?????? ????????? ????? ???: [url=http://www.jbereg.ru]www.jbereg.ru[/url]

Donnacex

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i want a best, some premium omega 3 fish oil. I've got this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] carlson omega 3 [/url] . What do you think about this Carlson brand?

Williamabset

«?????????» – ????????? ???????????? ?? ???????????? ? ????????? ???? ? ?????? ????????? ?????? ? ?? ???????????.
???????? ?????????? ??????????? ??? ... https://goo.gl/gch8dE

"Podglyadki(pry about)" - allows you to peek behind what is happening in a private chat and read the correspondence of the model with their participants.
Watch FREE erotic shows ... https://goo.gl/gch8dE

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

PearlPlodo

Day ago i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna purchase it with best price. Any idea?

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

PearlPlodo

Day ago i read some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with best price. Any idea?

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

PearlPlodo

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna get it with best price. Any idea?

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

PearlPlodo

Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to purchase it with best price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to buy it with best price. Any idea?

PearlPlodo

Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with lowest price. Any idea?

Aaaucekax

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

http://segwayverona.com/

Leeanncit

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708c

DannyRuilk

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

DannyRuilk

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

DannyRuilk

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Maryacit

http://salexrumer.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

Melvinenutt

m <a href= http://erectionpillsvcl.com/viagra-best-buy-reviews >pills like viagra at walmart</a> necessary
easily|[url=http://erectionpillsvcl.com/viagra-alternative-gnc]viagra in mexico over the counter[/url]
viagra canada

bsolution

Canada with prescription http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/cotrim.html buy cheapest online uk.

Agustinmethy

cbd oil for anxiety and depression - cbdoil4u.org cbd hemp oil [url=https://cbdoil4u.org/]https://cbdoil4u.org/[/url] dosage of cbd oil for chronic pain - cbdoil4u.org

cbd oil benefits 2016 usa - cbdoil4u.org cbd oil for pain management - cbdoil4u.org <a href="https://cbdoil4u.org/">https://cbdoil4u.org</a> https://cbdoil4u.org/

Barbaraqueld

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Avito321Ma

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]????????????, ??????? ??????![/b]

?????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ???? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

[b]????????: [/b]

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

[b]?????? ?? ??????? ?????[/b]
________

?????? ??? ?????
??? ???????? ????? ?? ????? ???? ????? ???????
??? ????? ??????? ?????
????????????? ?? ????? ???????
??? ??????? ?????? ??????? ? ?????

AllenCuo

My friend and I went camping the other day. It was a tiring experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random stuff and cried about his sleeplessness. I totally told him to [url=http://www.tobefast.com/ebay/withdrawal-symptoms-of-valium]read more[/url] and deal with it.

masttorrhl

???? https://masttorrent.com/ ???

bretxxxhh

???? http://bretxxx.com/ ???

huluxxxye

???? http://huluxxx.com/ ???

AlysonZmw

https://bookwhen.com/modafinil5/e/ev-sz9w-20171013100000

AlysonEpm

https://plus.google.com/113885769547330368384/posts/jAuCyvkyvNH

AlysonNnz

http://www.chaos-sphere.com/arcadenew/profile/chloefaber1

sitesercn

???? http://siteservisleri.com/ ???

sezbiknq

???? http://sezbikaner.com/ ???

ElvaIvp

?????????

Asflt93Fup

????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????????????? ? ???

?????? ? ??????? ???????? ?? ????????, ???????? ? ?????? ????? ?????????. ???????? ??????? ????????, ????????????? ???????? ?????? ? ??????????. ????????????? ? ???????? ?????????????.

?????????? ????? ????????? ????? ?? ???????? ????????? ??????? ?????? ?????? ? ???????. ???????? ??????? ???????, ???????? ???????, ?????????? ??????, ???????????? ?????????, ???????????????.

??????????????? ??? ????????? ??????????
??????????????? ???????/???????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
????????????? ???????????, ???? ???????????, ???????? ???? ??????????? ?????????? ??? ????????.
???????????????, ????????? ????????, ??????????????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
??? ?????????? ????????????? ????????? ? ??????????????? ?? ? ?????????
????????????? ?????????? ???????????????
?????????? ?? ??????????????? ?????? ?????????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Ginette Albersen

Name: Ginette Albersen
Leeftijd: 56

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 20 jul 2009 tot 15 aug 2009

Over mij:

Ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen, Juliette en Olivier. Werk als senior medewerker asiel bij de IND. Gedurende

Meer...