Volunteer day Be-more

Vandaag zijn we met alle vrijwilligers langs de zes projecten van Be-more in P.E. geweest.
Zo zijn we in een vergelijkbaar community center als het onze geweest, een dagopvang voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen, drie weeshuisjes in een township en natuurlijk ons eigen project. Opvallend was dat we ons alle vier thuis voelen in ons centrum en het ook het meest bij ons vinden passen. Leuk ook om het aan de collega-vrijwilligers te laten zien.
Afgelopen maandag zijn Juliette en Sophie voor het eerst actief geweest bij de buren, een primary school, waarmee ons project, Ubomi, de contacten wil versterken. Na officieel welkom geheten te zijn door de principal, werden ze gedropt in een klas. De leerkracht zei dat ze maar een les moesten voorbereiden en ging vervolgens zelf lekker onderuit zitten. Niet echt de bedoeling! Hier moet nog uitgebreid over gesproken worden, om helder te krijgen wat precies onze taken kunnen zijn. Dit soort opstartprobleempjes passen natuurlijk wel bij een pilotproject en maken het ook juist heel interessant. Heel leuk was dat een aantal van de leerlingen Sophie en Juliette de volgende dag tijdens de soepkeuken herkenden als hun juf!
Nu we ruim anderhalve week op het project zijn en een beetje gewend raken, beginnen een paar dingen op te vallen. Bijvoorbeeld over de soepkeuken. Twee keer per week wordt een grote pan soep, zo’n dertig liter ongeveer, gemaakt voor de kinderen die na school komen aanwandelen. Elk kind krijgt een kwart beker soep en een broodje. In de directe buurt zijn drie scholen, waarvan kinderen, zo’n tweehonderd minimal, naar de soepkeuken komen. Die scholen zijn om twee uur of om half drie uit. Maar, tegen de tijd dat de kinderen van half drie aan komen lopen, is de soep altijd op en krijgen ze een glaasje ranja bij hun broodje. Je zou zeggen, dat wetende: maak wat meer soep, als je toch bezig bent? Vraag is nu, is er geen geld voor, of is er een andere reden. Iets om voorzichtig mee aan de slag te gaan.
Heel bijzonder vind ik nog steeds hoe braaf met name de kleine kindertjes zijn. Iedere dag slapen ze van elf tot twaalf uur. Dat moet je je als volgt voorstellen: zo’n vijftig kinderen in een kamer, vijf matrassen, waarop dan dwars tien kinderen verplicht op hun buikje liggen, hutje mutje. En ze slapen nog ook. Zelfs terwijl in de kamer ernaast luid gospels gezongen worden tijdens een workshop voor de mensen uit de groentetuin.
Deze week kregen de medewerkers van het centrum hun salaris contant uitbetaald. Gistermiddag waren de twee jongens, Mabele en Vuyisele, na de lunch ineens verdwenen. Dit zijn twee hele belangrijke krachten voor het centrum, zeer bevlogen en ontzettend lief voor de kinderen, zelf indertijd ook opgegroeid in het centrum.
Nadat de soepkeuken was afgelopen, gingen wij nog even naar een shoppingmall, wie schetst onze verbazing, wie komen we tegen, ja hoor, in een leuke kledingwinkel…
Ginette ging maandag op pad met Nondo, de vrouw die de dagelijkse leiding over het project heeft, (diegene die hele lijsten met plannen maakt, maar halverwege altijd ineens zegt ‘I’m so tired, I’m very hungry, we return to the center’). We moesten alleen even naar de Makro, tenminste zo had ik het begrepen. Maar, daarna gingen we naar dat eerder genoemde shoppingmall, om haar persoonlijke openstaande rekeningen te betalen, bij twee kledingwinkels, waaronder Woolworth’s voor de Britten onder ons. Onderweg vertelde ze hoe moeilijk het is om rond te komen en ook nog iets over te houden om haar huisje op te knappen. Echter, in de shoppingmall gingen we ook nog even uitgebreid naar de locale Douglas om daar een nieuw luchtje te kopen. Hupsakee, driehonderd rand afgerekend. De keuzes kun je niet zomaar rijmen met de omstandigheden waaronder mensen leven. Maar voor Afrikanen is er goed uitzien, ook al heb je verder niets, heel erg belangrijk en geef ze eens ongelijk.
Alle oudere vrouwen worden als teken van respect ‘Mama’ genoemd, hetgeen in het Xsosa mevrouw betekent. Het feit dat Juliette Ginette regelmatig mama noemt, leidt tot grote hilariteit bij vooral Mabele, die elke keer als hij Juliette ziet zegt: ‘Oh baby, where’s your mama?’.
Een van onze favorieten onder de kindertjes is een heel slim jongetje van ongeveer vijf jaar oud. Hij beheerst nogal wat Engelse woorden, vooral in de sfeer van I shoot you, mother f%cker, kill you kill you en wisselt dit net zo makkelijk af met ‘the wheels on the bus go round and round’. Toen ik hem vandaag zag zei hij heel spontaan ‘I love you, Mama Ginette’. Wouter, ik denk dat ik hem maar mee naar huis neem, dan weet je het alvast…..
Verder hebben we nog een klein meisje omgedoopt tot ‘het kippetje’, zo’n vier jaar oud. Zodra de muziek begint gaan de heupen naar achteren en slaat ze al dansend wild op haar billen, al bekkentrekkend, geweldig, dat vindt ze zelf ook.
We lunchen iedere dag mee met de mensen van het centrum. Dit is een uitdaging, iedere dag weer iets verrassends, normaal gesproken is het rijst met een vaag prutje, waarvan je liever niet weet hoe het er uitgezien heeft voordat het de pan in ging, maar het resultaat is ok.
Gisteren echter stond er een ‘real African treat’ op het menu: een soort couscous gekookt in een zure volle melk, lekkere grote brokken, echt niet te eten. Uiteraard heeft Ginette meteen aangegeven vanwege haar religieuze achtergrond dit helaas niet te mogen eten. Nu die smoes al gebruikt was, moesten de andere drie het wel proberen. Verder dan een klein hapje zijn ze niet gekomen. Onder grote hilariteit van de medewerkers gaven ze de strijd op. Niemand was overigens verbaasd dat we het niet lekker vonden. In zulke gevallen, als je zegt ‘I give up’, begint iedereen een gospel te zingen : Never-give-up, you-must-never-give-up, give-up, give-up. En dat dan heel langzaam en gedragen gezongen, prachtig.
Morgen weer een nieuwe dag in het centrum, we hebben een plak en knip activiteit voorbereid voor de kleintjes, ’s middags is er weer soepkeuken en ondertussen willen we graag nog even met Mark om te tafel om plannen voor de komende tijd te maken.
Alweer halverwege de tweede week en het gaat ons goed, jullie hopelijk ook.
 
Blessings (zoals hier gezegd), Juliette en mama-Ginette.
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

wouter

Neem hem maar mee Gin! Hoe heet hij?

Henry H te Huissen

Hallo mama-Ginette,

Interculturele communicatie in de breedste zin van het woord! Niks strakke afspraken en die ook nakomen. Tja, het gaat niet overal zoals in het 'Westen'.

Ik kan me voorstellen

marian gips

your father would say ï havent laught so much since father fel off the tram.Ihad a grumpy day today but reading your mail has cheered me up completely!It is so recognizable.Also when asked to do something the inevitable repy was "bado kidogo-swahili for "in alittle while". love to both.mama/oma.

Ingrid

Hi jullie! Interessant, die activiteiten met de school! Lijkt me best leuk, als de afspraken helder zijn, natuurlijk. Ik ben ook erg benieuwd naar 'het kippetje' ha, ha, ik kreeg een beeld in mijn hoofd waar ik heel hard om moest lachen! Het meelunchen baart me lichtelijk zorgen, mijn darmen protesteren nogal snel ;p Ik ben erg blij met de verhalen, het geeft me een aardig beeld van wat me te wachten zou kunnen staan. Grtz, Ingrid

Jesse-Do-en Stiena

Wat een genot weer om te lezen ...
We leven met jullie mee! Met ons gaat het ook goed, we bereiden ons langzamerhand voor op ons reisje. Heel veel liefs

willemijn scheepens

Ha lieve Gin en Juliette,

Ik heb net een half uur (minstens) zitten genieten van jullie mooie, heldere en beeldende verhalen. Wat een mooie ervaring doen jullie op. Die kindjes lijken om op te eten! En hetgeen jullie omschrijven over het bijstellen van de verwachtingen, vond ik heel herkenbaar. Ik kan me voorstellen dat je wellicht in je hoofd had dat je van alles kon doen, bijdragen en veranderen. Alleen jullie aanwezigheid is al een wonder en fantastisch!!
Super ook om de foto's te zien. Hoe is het met de kou? Slapen jullie goed 's nachts? Hebben jullie plezier samen en met de andere vrijwilligers? Kunnen jullie Wouter en Olivier goed missen of valt dat stiekem toch zwaar....
Hier in NL gaat het goed. Niets bijzonders, gewoon een kwakkelende zomer. Zoals het hoort zeg maar.

Gin, de vader van Mirjam is vrij plotseling overleden. Als het goed is heeft Anne Martien je daar al over bericht. Ik heb zojuist een kaart namens jou en mij naar Mirjams huisadres verzonden.

Heel veel plezier, hou je taai samen en geniet!!

Veel liefs
Willemijn

marjos en wal

Hoi Lieve Ginette en Jetje,

Wat een verhalen. Jullie zien wel geweldig veel. De foto met Jetje op de voorgrond en de hele grote olifant die haar staat aan te staren is imposant.
De kindertjes zien er allemaal lief uit.Zo te zien hebben ze regelamtig te eten. Moeten ze allemaal in uniform naar school? Ben benieuwd of je met een klein musampaatje naar huis komt. Aan Wout's reactie merk ik dat hij het prima vindt.
Hier alles goed, we gaan morgen naar la Belgique. Ik weet niet of ik daar kan internetten. In ieder geval laten we ons, via Wout, op de hoogte houden.

Kom a.u.b. behouden en gezond thuis.

Heel veel liefs Marjos en Wal

Ajmal

Apple laptops zijn state-of-the-art, ze zijn echt beter dan wiondws laptops. Het zit hem in de "kleine" dingen, want aan de specs van bijvoorbeeld processor en grafische kaart zie je het niet.Als ik een rijtje mag noemen van features die ik fijn vind aan mijn MacBook die niet op de gemiddelde (goedkopere, maar qua specs gelijke) Dell of Mediamarkt laptop zitten, dan zou ik bijvoorbeeld noemen:- backlit en erg fijn keyboard- supermooi scherm- ruim 5 uur batterij duur (effectief met wifi aan)- SSD drive- stroomsnoer met magneet- licht, dun en kleine adapter- Mac OS X Zoals Jorrit ook aangeeft je wordt op een gegeven moment vanzelf nieuwsgierig als je een tijdje Apple producten als iPhones, iPods en iPads gebruikt. En zo niet dan niet natuurlijk ;-)

Dorisbax

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer201707

DorothyErump

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170718

ArleneSit

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

Flossieneand

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

Flossieneand

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170725

JosephBam

<a href=http://bit.ly/2hiePjo>BrainRush</a> – ??????????? ???????? ?? ?????? ??????, ??????? ? ???????????? ????????????? ???????? ? ??????????? ???????, ??????? ? ????????? ????????? ?.
???????? ???????? ??????? ????????? ? ?????? ???? ??????? ????????? ?????, ???????? ??? ?????????? ??????? ??????.
BrainRush ????? ??????????? ?????????? ? ???????? ??????????? ??????????? ??????, ????????????? ???????????? ?? ??????? ???????????, ??????? ? ??????? ??????.
?????????? ? ????? ????????.

<a href=http://tinyurl.com/yb9h9jty>BRAINRUSH</a> – ??? ?????????? ????????????????? ????????

?? ???????? ??? ?? ???????? ??????? ??? ???????? ??????????.
?? ???????? ??????? ??? ???????? ????????????.
?? ????? ????????????????.
??????????????? ????????????? ????????????.

<a href=http://ow.ly/DzTd30e46cE>BRAINRUSH</a> ????????????? ??????????? ??????????, ?? ????????? ????? ?????????.
???????? ???????? ????????? ???????, ?????? ? ?????????? ?????????????? ???????? ???????????? ??????? ?????? ? ???????????? ?????????, ????????????
?????????? ????????????, ???????????? ????????? ?????? ? ???.

PearlPlodo

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with good price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna purchase it with good price. Any idea?

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

PearlPlodo

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna buy it with good price. Any idea?

PearlPlodo

Day ago i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to buy it with best price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to get it with lowest price. Any idea?

Leeanncit

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708c

Dol33larhali

<b>????? ?????????? ?? ??? ????</b>
<b>V.I.P. ??????
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service</b>
<a href=http://0.00000007.ru/2#87386y0Tfk>
<img>http://0.00000007.ru/3#0xK56kx4w0</img>
</a>
------------------------
?????? ??????? ?????????? socks ? proxy ???????? online
?? ?????? ??????: 33557 IP ? 198 ????????????
<b>??????? ??????????? - ?? ???????????, ??? ??? ???? ?????? ??????? ??????? ? ????????? ????????</b>
(?????? ?? ????? ????? ? ?? ????????????<b> http ?????????)</b>

???????? ???????? ?? ???? ???????, ??????????? ?????????? ?????????????? ????????!
????????????? ?????? IP ? ????????? ???? ?????????? ??? ???????????? VPN
??????????? ??????????? ?????????? ? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????! ????????? ? ????? ??? ???????? ???? IP ????? 2-? ??????? ?????.

<b>?????????? ? Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
?????????? ? MacOS, Linux, BSD (100% ????????????????? ????? WINE)
?????????? ? ?????? ???????????? ????????</b>

?????????? ????? ????????? ???? ?? ?????????? ?????? ??? ?????????? ????????
???? ??????? - ?????? ????????? - ?????? ???????
??????????? ?????? ???????? ??????????? ?????????? ?????? ??????? - ?????????? ?? ?????
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
????????????????? ?????? ?? ??????? ??? ????????? ??????? ???????? ????????.
ICQ ??? ?? ???? ??? ?????????? ???????? ??????!
<b>?????????????? ????????????</b>
?????????????? ?????? ?????????? ?????????? ????????? ?????? WebMoney , PerfectMoney ? BITCOIN
????????? ????????? VPN ??????
?????? ?? ??????????? https ?????????
<b>??? ??? ?????????? ??? ????????? ??????? ??? ?????????????????? ? ?????????? ??????!</b>

<a href=http://0.00000007.ru/2#0VuQ2Te3N5>Vip proxy</a>
__________
????????? ?????? ??????
????? ?????????? ?????????
?????????? ?????? ??
openvpn client windows

DannyRuilk

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Maryacit

http://salexrumer.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

Maryacit

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

Maryacit

http://salexrumer.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

Patricktaf

i <a href= http://modafinilyc.com >buy modafinil</a> laugh <a href=http://modafinilyc.com>provigil coupon</a> buy provigil

Frankieduh

u <a href= http://cialisyc.com >cialis coupon</a> broke <a href=http://cialisyc.com>tadalafil online</a> buy cialis online

JuliusReume

s <a href= http://modafinilyc.com >buy provigil</a> lie <a href=http://modafinilyc.com>provigil coupon</a> modafinil online
x <a href= http://viagrayc.com >generic viagra</a> family <a href=http://viagrayc.com>sildenafil</a> viagra
g <a href= http://levitrayc.com >levitra coupon</a> follow <a href=http://levitrayc.com>buy levitra online</a> buy levitra online

JuliusReume

q <a href= http://modafinilyc.com >provigil coupon</a> love <a href=http://modafinilyc.com>modafinil online</a> modafinil cost
j <a href= http://prednisoneyc.com >prednisone 5mg</a> fire <a href=http://prednisoneyc.com>prednisone 5mg</a> prednisone
a <a href= http://levitrayc.com >levitra</a> same <a href=http://levitrayc.com>levitra online</a> levitra coupon

Petertak

“Adoro viaggiare in Segway”. Il modo migliore per cadere in amore con Verona in nessun tempo!
Quando si dispone di un breve tempo a coprire una citta, questo e un ottimo modo per farlo. Mi e piaciuto molto il nostro tour e guida. L'audio e stato un po' difficile, ma la guida li ha tenuti lavorando. Quando il suo caldo, questo e un ottimo modo per andare in giro e stare un po' fredda. Verona e una citta facile accesso per segway intorno. Abbiamo visto tutti i principali siti e ci hanno dato una buona sensazione per il layout della citta. Siamo stati in grado di tornare a pochi posti il giorno successivo per un po' di tempo.

https://www.regiondo.it/segway-historic-tour-in-verona

<b>Book Now</b> ''' http://segwayverona.com/

https://eu5.bookingkit.de/onPage/detail?e=2202759fc95947e409b3435a7ae87161&preview=true&lang=it

DorogiKRDcet

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?. ?????????? ? ?.???????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ????????????? ????. ??? ????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7 (861) 241-23-45
___________________________
??????????????? ????????? ????????? ?????????? ???????
??????????????? ??????? ????
??????????????? ? ???????
????????? ??????????????? ?????????? ?????????????? ??????
??????????????? ??????????? ??????

Jeffreyten

https://vest-best.vsemaykishop.ru - ?????? ???? ??????
https://vest-best.vsemaykishop.ru - http://s41.radikal.ru/i093/1708/b8/662d3e3603cf.png


https://vest-best.vsemaykishop.ru - ???????? ???????? ????? ????????#...

Barbaraqueld

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

joeyxxxuc

???? http://joeyxxx.com/ ???

BethanyXdk

http://www.brijj.com/order-valium?route=head

AlysonHci

Hi everyone! Recently I have been fighting with a lot of personal issues. Friends and doctors keep telling me I should consider taking pills, so I may as well <a href=https://www.snowdonrailway.co.uk/phpunit/uses-for-tramadol>Contact</a> and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

AlysonEbu

https://medium.com/@RachelleMarcella4/rxcentre24-com-f078b1995bdb

NicholasS

@3Qscwa
http://selfrelianceincontext.com/forum/posting.php?mode=reply&f=22&t=106051
http://agramate.vn/a/showthread.php?tid=206033&pid=469818
http://adrianomassi.com/viewtopic.php?f=9&t=996260&p=1771831

AfaronEvaby

<a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-do-i-buy-klonopin-online-overnight-delivery/">How do I buy Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/will-i-be-able-to-get-klonopin-online-overnight-delivery/">Will I be able to get Klonopin online overnight delivery?</a>, <a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/where-to-buy-klonopin-online/">Where to Buy Klonopin Online?</a>, <a href="http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-safe-is-klonopin-bought-online/">How safe is Klonopin bought online?</a>

Joahntnysleep

[url=http://nutritioninpill.com/i-ordered-valium-online/]I ordered Valium online[/url] sleeraFatsInsupt [url=http://nutritioninpill.com/buy-generic-valium-online/]Buy Generic Valium Online[/url]

ElliottSiz

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] AcimeSarawampser [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/how-safe-is-klonopin-bought-online/]How safe is Klonopin bought online?[/url]

Donnaldpeado

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] thonopep [url=http://medabc.us/i-ordered-xanax-online/]I ordered Xanax online[/url] I ordered Xanax online sleeraFatsInsupt

Feltonsug

[url=http://kitchendeals.us/]http://kitchendeals.us/[/url] sleeraFatsInsupt [url=http://nutritioninpill.com/what-is-generic-valium/]What is generic Valium?[/url]

Briandic

[url=http://lampdeals.us/]http://lampdeals.us/[/url] thonopep <a href="http://medicnew.us/purchasing-viagra-online/">Purchasing Viagra online</a>

StuartVatry

[url=http://medicnew.us/]http://medicnew.us/[/url] sleeraFatsInsupt <a href="http://medicnew.us/how-viagra-worked/">How Viagra worked?</a>

ElvaWtn

https://www.sfbi.com/store/cealis

ClintLoumP

[url=http://medabc.us/]http://medabc.us/[/url] buy xanax sleeraFatsInsupt , <a href="http://medabc.us/what-is-generic-xanax/">What is generic Xanax?</a>

Rubenbut

[url=http://slcr.eu/]http://slcr.eu/[/url] sleeraFatsInsupt , [url=http://vipedlowestdrugprices24-7.com/klonopin/buy-generic-klonopin-online/]Buy Generic Klonopin Online[/url]

JosephWaf

[url=http://sporteshop.eu/]http://sporteshop.eu/[/url] sleeraFatsInsupt, <a href="http://sporteshop.eu/puma-herren-carson-2-knit-outdoor-fitnessschuhe/">Puma Herren Carson 2 Knit Outdoor Fitnessschuhe</a>

sezbikfw

???? http://sezbikaner.com/ ???

ElvaUlw

?????????

AlfredalirE

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] Meanteedut , <a href="http://haushaltx.eu/composad-gran-privilego-nachttisch-2-schubladen-holz-hochglanz-weis-44-x-55-x-44-cm/">Composad Gran privilego Nachttisch</a>

MichaelWep

[url=http://phonexdeals.us/]http://phonexdeals.us/[/url] Meanteedut , <a href="http://phonexdeals.us/apple-iphone-se-32-gb-silber/">Apple iPhone SE, 32 GB, silber</a>

EugeneGew

[url=http://handbagdeals.us/]http://handbagdeals.us/[/url] Meanteedut , <a href="http://handbagdeals.us/pb-soar-damen-canvas-shopper-schultertasche-handtasche-einkaufstasche-freizeittasche-braun/">PB-SOAR Damen Canvas Shopper Schultertasche</a>

KennethAnync

[url=http://medicabc.us/]http://medicabc.us/[/url] Meanteedut , <a href="http://medicabc.us/ambien/go.php?q=buy-generic-ambien-10mg-30-day-ab">Buy generic ambien 10mg 30 day ab</a>

ShaneFeark

[url=http://larbo.us/]http://larbo.us/[/url] Meanteedut , <a href="http://larbo.us/ayurvedic-massage-a-good-pain-reliever/">Ayurvedic Massage – a Good Pain Reliever</a>

Jaimeemams

[url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] Meanteedut , [url=http://dbaby.eu/]http://dbaby.eu/[/url] Meanteedut

GeorgeBroto

[url=http://clomidxx.com/]http://clomidxx.com/[/url] Meanteedut , <a href="http://clomidxx.com/complex-sleep-apnea/">Complex Sleep Apnea</a>

BruceDinny

[url=http://sportelektronik.eu/]http://sportelektronik.eu/[/url] Meanteedut , <a href="http://sportelektronik.eu/?p=3308">AceCamp Fluoreszierender Kartenkompass</a>

BtiKRD23Ber

????????? ? ??????????? ?????? ? ?????????? ? ?. ???????.
??????? ?????? ??????? ?? ???????? ???. ??? ????.
--------------------------------
[url=http://bit.ly/2rK4Ofc#k9m3C5tyt6]??? ?? ???????????? 16 ????????? ????????[/url]
[url=https://goo.gl/B8eSZm#dGyd6hzzM3]??? ????????? ?? ????????[/url]

Dorisnok

[url=http://www.healtek.us/]http://www.healtek.us/[/url] Meanteedut , <a href="http://www.healtek.us/acid-reflux-heartburn/">Acid Reflux Heartburn</a>

Lesterdef

[url=http://www.goodxr.us/]http://www.goodxr.us/[/url] Meanteedut , <a href="http://goodxr.us/valium/wp.php?q=how-can-i-get-valium-quickly-menu-indonesia">how can i get valium quickly menu indonesia</a>

JamesWaini

[url=http://dekorshop.eu/]http://dekorshop.eu/[/url] Meanteedut , <a href="http://dekorshop.eu/ryobi-5133002820-rlt1831h25-rasentrimmer/">Ryobi 5133002820 RLT1831H25 Rasentrimmer</a>

Justinafen

[url=http://baumarktxxx.eu/]http://baumarktxxx.eu/[/url] Meanteedut , <a href="http://baumarktxxx.eu/einhell-bohrhammer-bt-rh-1500-1500-w-4-j-bohrleistung-32-mm-sds-plus-aufnahme-inkl-spitz-und-flachmeisyel-3-bohrer-im-koffer/">Einhell Bohrhammer BT-RH 1500</a>

Robertuplib

[url=http://lanatrade.eu/]http://lanatrade.eu/[/url] Meanteedut , <a href="http://lanatrade.eu/cooler-master-masterair-maker-8-cpu-kuhler-maz-t8pn-418pr-r1/">Cooler Master MasterAir Maker 8 CPU-Kuhler</a>

WayneWaf

[url=http://ordercialisjlp.com/]http://ordercialisjlp.com/[/url] Meanteedut , <a href="http://ordercialisjlp.com/?p=3912">Sleep Apnea and Congestive Heart Failure</a>

MartinReody

[url=http://laufsporty.eu/]http://laufsporty.eu/[/url] Meanteedut , <a href="http://laufsporty.eu/jkfitness-racing-545-indoor-cycle/">JKFitness Racing 545 Indoor Cycle</a>

JamesReini

[url=http://healthclue.eu/]http://healthclue.eu/[/url] Meanteedut , <a href="http://healthclue.eu/halo-oral-antiseptic-berry-1-oz/">Halo Oral Antiseptic, Berry, 1 oz</a>

FeliciaThype

[url=http://pcdeals.eu/]http://pcdeals.eu/[/url] Bledded , [url=http://pcdeals.eu/]http://pcdeals.eu/[/url] Bledded

EdwinTus

[url=http://navrcholu.eu/]http://navrcholu.eu/[/url] Bledded , <a href="http://navrcholu.eu/amaretta-tv-hifi-tisch-board-lowboard-phono-schrank-kommode-schwarz-patiniert/">AMARETTA TV Hifi Tisch Board Lowboard Phono Schrank</a>

JackieKip

[url=http://planetsports.us/]http://planetsports.us/[/url] Bledded , <a href="http://planetsports.us/adapting-to-the-treadmill/">Adapting To The Treadmill</a>

Angelachemo

[url=http://haushaltx.eu/]http://haushaltx.eu/[/url] Bledded , <a href="http://haushaltx.eu/sofabett-aus-schmiedeeisen-modell-chicago/">Sofabett aus Schmiedeeisen : Modell CHICAGO</a>

MichaelDrago

[url=http://lampenx.eu/]http://lampenx.eu/[/url] Bledded , <a href="http://lampenx.eu/honsel-leuchten-tischleuchte-pibe-93911/">Honsel Leuchten Tischleuchte Pibe 93911</a>

Jessicaamide

[url=http://medicnews.us/]http://medicnews.us/[/url] Bledded , <a href="http://medicnews.us/truck-drivers-falling-asleep/">Truck Drivers Falling Asleep</a>

Beverlycap

[url=http://tunepk.us/]http://tunepk.us/[/url] Bledded , <a href="http://tunepk.us/memory-techniques/">Memory Techniques</a>

StuartNiz

[url=http://educationtip.eu/]http://educationtip.eu/[/url] Bledded , <a href="http://healthfree.us/clonazepam/what-is-generic-clonazepam/">What is generic Clonazepam?</a>

Donnascath

[url=http://medicabc.us/]http://medicabc.us/[/url] Bledded , <a href="http://medicabc.us/2018/03/23/rootology-breathe-free-120-capsules-nasal-sinus-health-120/">Rootology Breathe Free 120 Capsules</a>

Frankarece

[url=http://medicplus.us/]http://medicplus.us/[/url] Bledded, <a href="http://medicplus.us/2018/03/30/the-key-elements-of-great-chiropractors/">The Key Elements of Great Chiropractors</a>

Ginette Albersen

Name: Ginette Albersen
Leeftijd: 56

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 20 jul 2009 tot 15 aug 2009

Over mij:

Ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen, Juliette en Olivier. Werk als senior medewerker asiel bij de IND. Gedurende

Meer...