Graduation day

De tweede week is voorbij, het gaat snel lijkt het.
We hebben onze draai op het project eigenlijk wel gevonden.
Toen we aan deze reis begonnen, was ik me, dacht ik, wel bewust van het feit dat we in een hele andere wereld terecht zouden komen. Maar dan toch kom je voor (soms schrijnende) verrassingen in het centrum te staan.
Een voorbeeld hiervan is dat de kinderen niet gewend zijn om met speelgoed te spelen. We ontdekten in een kast een flinke berg poppen, een racebaan, een keukentje etc, vaak nog in de verpakking. Dit wordt nooit gebruikt. Je vraagt je af waarom niet. Dus we hebben het tevoorschijn gehaald en er werd uitgebreid mee gespeeld. De realiteit is dat de kinderen thuis geen speelgoed hebben en er ook niet aan gewend zijn. Ook de leerkracht heeft nooit speelgoed gehad, het komt niet in haar op om het de kinderen aan te bieden. Door het samen met haar neer te zetten, proberen we haar een beetje te stimuleren om de dingen die er zijn ook te gebruiken. Ze reageerde uiteindelijk enthousiast, er werden zelfs druk foto’s gemaakt om de kinderen met het speelgoed vast te leggen. Al met al zo anders dan onze eigen kinderen, waarvoor speelgoed vaak een vanzelfsprekendheid lijkt.
Ook hebben we vandaag stoepkrijt geïntroduceerd, een succes nadat we voorgedaan hadden wat de bedoeling was. Wat wij ervan geleerd hebben is dat je stoepkrijt ook kunt gebruiken om jezelf helemaal mee te bewerken of om in je mond te stoppen… Deze week hebben we nog kartonnen hoedjes met de kinderen gemaakt, glitterstickers en lintjes, (kun je ook op je hoofd plakken blijkbaar) ook weer leuk, we worden echte crea-bea’s.
Voor wat betreft de soepkeuken, waarvan we ons afvroegen waarom er structureel te weinig soep gemaakt wordt; daar is ook een reden voor, die niet in ons was opgekomen, maar wel de realiteit schetst. Het centrum krijgt nl. één gasfles per maand gedoneerd, waarmee de pan verhit wordt. Deze fles is meestal op driekwart van de maand op, waarna op, veel duurdere, electriciteit verder gekookt wordt. Als je dan iedere keer een dubbele hoeveelheid soep zou gaan koken, dan red je het gewoon niet in de maand. Ons idee om met de kindertjes poppetjes van brooddeeg te maken, die dan afgebakken kunnen worden, is in dit kader misschien ook niet zo’n goed idee. De medewerkers zullen niet snel durven zeggen dat dit eigenlijk te duur is, goed dat we er zo achtergekomen zijn.
Gisteren was een belangrijke dag voor het centrum. Het was de graduation-day voor de juf van de kleuters. Ze heeft nl. een opleiding gedaan en afgerond. Zij is de eerste gediplomeerde juf van het centrum. Ze kwam ‘s morgens  nog op het centrum om zich te verkleden en haar haar en make-up door de mama’s te laten doen. Ze zag er prachtig uit, inclusief lange nep-paardenstaart. 
Vanochtend hebben we een goed gesprek gehad met Mark, de leider van het project over onze bevindingen en over wat we de twee resterende weken nog gaan doen.
Wij als echte Nederlanders willen graag resultaat zien, hetgeen nogal conflicteert met hoe het in Afrika gaat. Maar toch, we hebben iets gevonden: we gaan volgend weekend en maandag 9 augustus (nationale feestdag, nl vrouwendag) een aantal muren in de soepkeuken en een halletje een flinke verfbeurt geven.
Verder gaan we van het sponsorgeld dat Sophie heeft meegebracht plastic bakken voor het speelgoed kopen, in de hoop dat het meer gebruikt gaat worden.
Verder gaan we proberen concrete afspraken te maken met het hoofd van de primary school, om zo een basis te leggen voor de volgende vrijwilligers.
Een bekend fenomeen in de townships is dat vrijdag pay-day is, met als gevolg vaak onrust, dronkenschap en verhoogde criminaliteit. In sommige wijken komt de politie van vrijdagmiddag tot en met zaterdagavond niet. Vandaar dat we vanaf vandaag op vrijdag om twaalf uur weggaan.
Van de gelegenheid maakten we gebruik om naar Seaview te gaan, een gamepark net buiten P.E. Veel kleiner dan Addo-park, maar met giraffes en leeuwen. De leeuwen lopen niet vrij rond, licht dierentuingevoel, we raken snel verwend hier. Maar, wel kun je er tegen betaling van 50 Rand welpjes aaien.. Toeristen die we zijn, hebben we dat natuurlijk even gedaan, zie onder het resultaat, was (vond ik) best eng, het blijft toch een leeuw(tje)…
De plannen voor het weekend zijn in deze sfeer, nog een gamepark, nu met rhino’s en hopelijk meer giraffen, helemaal goed.
Dat was het weer,
 
Blessings, Juliette en Ginette.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Seyran

Dag Ginette,

Wat een leuke verhalen. Ik volg je met plezier. Echt leuk dat je al die vreemde dieren ontdekt. Die welpjes zien er trouwens op de foto wel onschuldig uit Ginette, wel wat meer lef tonen.
Mooi dat je samen met je dochter op zo'n manier je bijdrage kan leveren. Echt bijzonder. Je hebt mij enthousiast gemaakt! De komende twee weken nog veel plezier.
Ik blijf je volgen.

Liefs,
Seyran

marian gips

hi, never a dull moment that is certain. I think you shoud write a book together- it would be a bestseller!the african mentality has not changed over the years.I am glad that you are having such an interesting time .Belated congratulations on Kristina"s birthday. Iwas there on Friday. love to both. mama/ oma

Liet

O WYE EN DROEWE LAND, dat Zuid-Afrika, lieve Ginette en Juliette, je zult het niet geloven maar ik stuurde al zoveel reakties die niet willen doorkomen, dit (via W) is m’n laatste toevlucht.
Van de weeromstuit uit de bieb honderd en een gedichten in het afrikaans gehaald, jullie al een aftelrijmpje gestuurd, helaas dus weer niet enz. De verzameling is oa van Adriaan v Dis en natuurlijk zagen jullie zijn docu’s, erg goed gedaan.
Ook erg goed doen is dat werk van jullie en zo herkenbaar, zeker dat laatste van het speelgoed waarmee niet wordt gespeeld, de electriciteit die zo kostbaar is, de vragen die bij je opkomen en de jeuk in je handen om dingen op z’n nederlands te gaan regelen en organiseren. En ja, alles onder kliederen, ook mij overkomen toen ik zo leuk wat mee bracht voor een klein kind. Als ik in Kenya ben komen de fotootjes van de kinderen altijd uit de jaszak van de staff te voorschijn. Afrika of dat nou Kenya is of elders, is ANDERS maar dat neemt niet weg dat je het hele jaar door wel kadootjes om mee te nemen wil verzamelen want er is zoveel keus hier en je weet hoe de situatie elders is. Je loopt de Hema binnen en hup, daar zie je alweer wat. Heb je geen behoefte aan voetballen? Ballen om te voetballen! Kunnen de jongetjes wel een balletje trappen? En moet je geen vlechtjes maken bij de meisjes? Ik vraag me af hoe je al die dingen doet met die tandartshandschoenen aan, geen jeuk?
Iets heel anders: ik zag Janny gisteren, ik nam haar mee naar de ommuurde tuin in Renkum die we met de mannenLions zagen en J, vertelde dat er al veel mooie, goede, spullen zijn verzameld voor de CBS. Man Th, is nu z’n onderbeen kwijt, langer wachten kon niet, weer thuis uit het zh. en nu de revalidatie.
Ik schreef al eerder ook over de wildparken die je bezoekt, ik heb vooral een voorliefde voor olifanten, zeker als ze kleintjes bij zich hebben. Leeuwen doen me minder wat, het schrijven over wild zien doet me evenwel naar elders verlangen. Lekker dat je er id weekends tussen uit kan.
Hier hebben we best een zonnige zomer, weliswaar afgewisseld met regen maar dat is goed voor de tuin. Prachtige wolkenluchten en het koperen dak van buurman H. schittert nu in de zon. Kun je voorstellen. Wij gaan nog een keer samen naar zee, dit keer Vrouwenpolder, jullie zijn dan net terug nmaar je begrijpt dat ik in gedachten tussen het welkomstcomite sta. Ze zullen jullie daar missen of zijn er soms opvolgers?
De krant heeft komkommernieuws, Zuma beloofde vele vele banen, de staking is voorbij lees ik, Palin nam afscheid, Youp maakt zich druk om niks, hoe jonger hoe crimineler lijkt het als je het over jongeren hebt, zeker verveling want volop brood en soep en electriciteit. Deze missive wordt te lang voor W. die het plak en knipwerk voor me doet. Liefs en sterkte Liet.

Ingrid

Ha ha, mijn reactie valt in het niet bij die van Liet... Ziet er gezellig uit, jullie en de welpjes. Ik begrijp dat ik aardig wat activiteiten moet verzinnen om met de kids te doen, die vooral ook weinig extra's kosten. Ik denk dat ik maar een sport- en spelboek meeneem... Grtz, Ingrid

Daniel

Ik had ook inderdaad niet het idee dat hij het heel erg sreueis bedoelde. Als je hoort wat voor wazige gesprekken mijn tandarts heeft met zijn assistente terwijl ik met mijn mond vol vingers en apparaten zit

Dorisbax

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer201707

ArleneSit

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

Flossieneand

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

GacadHag

essential oil for snoring obstructive sleep apnea syndrome
[url=http://ausvoters.org/viewtopic.php?f=8&t=56151]quit snoring[/url] - https://freelancingcare.com/viewtopic.php?f=55&t=432&p=3255#p3255
[url=http://et4life.fr/forum/viewtopic.php?f=37&t=9640]didgeridoo snoring[/url] - http://lorawan.lace.io/forum/threads/watch-despicable-me-3-2017-online-nairaland-fou-movies-download-hd-movies-fou-movies-557616.115/#post-631
http://forumcpp.hpcom.cz/viewtopic.php?f=24&t=137767
http://conchi.hopto.org/Forum/viewtopic.php?f=3&t=2923
http://pokemondungeon.com/forums/viewtopic.php?f=47&t=14657
http://candypopglaze.com/showthread.php?p=280803#post280803
http://www.oprezentach24.pl/index.php?topic=146332.new#new

[url=http://forumhane.net/showthread.php?t=91587&p=251641#post251641]pregnancy snoring remedies[/url] - http://www.forum.zaporizhzhe.ua/viewtopic.php?f=44&t=401823&p=494994&sid=85783d0fbdffe4970707dea98b66116e#p494994
[url=http://ticket2africa.co.za/forum/joomla-tips/86520-how-common-is-sleep-apnea-what-causes-snoring#86520]snoring specialist[/url] - http://growmarley.com/foro/index.php?topic=413640.new#new

PearlPlodo

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with good price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna get it with good price. Any idea?

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck ;)


XRumer201708

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
Good luck!


XRumer201708

Carolynslult

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

Carolynslult

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


XRumer201708

PearlPlodo

Yesterday i got some shocking info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to purchase it with best price. Any idea?

PearlPlodo

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna get it with lowest price. Any idea?

Leeanncit

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later!


XRumer201708c

PearlPlodo

Day ago i got some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna purchase it with good price. Any idea?

Dol33larhali

[b]????? ?????????? ?? ??? ????[/b]
[b]V.I.P. ??????
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service[/b]
[url=http://0.00000007.ru/2#bNqnK631h9]
[img]http://0.00000007.ru/3#Ka8zNzFUFt[/img]
[/url]
------------------------
????????? ???????? ?????????? socks ? proxy ???????? ??????
? ?????? ??????: 33557 IP ? 198 ??????? ????
[b]?????????? ??????????? - ?? ???????????, ??? ??? ???? ?????? ??????? ?? ??? ??? ????????? ????????[/b]
(?????? ?? ????? ????? ? ?? ????????????[b] http ?????????)[/b]

???????? ???????? ?? ???? ???????, ??????????? ?????????? ?????????????? ????????!
????????????? ?????? IP ? ???? ?????????? ??? ????????????? VPN
??????????? ??????????? ?????????? ? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????! ?????? ??? ???????? ??? IP ????? 2-? ??????? ????.

[b]?????????? ? Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
?????????? ? MacOS, Linux, BSD (100% ????????????????? ????? WINE)
?????????? ? ?????? ???????????? ????????[/b]

?????????? ????? ????????? ???? ?? ?????????? ?????? ??? ?????????? ????????
???? ??????? - ?????? ???????????? - ?????? ???????
??????????? ?????? ???????? ??????????? ?????????? ?????? ??????? - ?????????? ?? ?????
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
????????????????? ?????? ?? ??????? ??? ????????? ????? ???????? ????????.
ICQ ??? ?? ???? ????????? ???????? ??????!
[b]???????????????? ????????????[/b]
?????????????? ?????? ?????????? ?????????? ????????? ?????? WebMoney , PerfectMoney ? BITCOIN
????????? ????????? VPN ??????
?????? ?? ??????????? https ?????????
[b]??? ??? ????? ??? ????????? ??????? ??? ?????????????????? ? ?????????? ??????![/b]

[url=http://0.00000007.ru/2#pR2k68xFs4]Vip proxy[/url]
__________
?????? ?????? ??????
?????? ?????? +??? ?????????
??????? +??? ?????? ?????????? ?????????
?????????? ?????? https ??????

PearlPlodo

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with good price. Any idea?

Fanniegerma

Few days ago i got some shocking knowledge about Omega 3 stuff and now i really want to get it. But i need a quality, only premium omega 3 fish oil. I've seen this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] link. What do you think about Carlson name?

Avia777Zes

[b]?????????? ?? ?? ?? 60 ????????? ?? ???? ?????.[/b] ?? ???? - 50%| [b]????????? @AviaRussia[/b] ?????? ????, ?????? ?? ??????????.

???????. ???????. ??? ??????. ? ??? ?????-???? ???????.

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!
________

?????? ???? ?????? ????
???? ????????? ???????????
?????? ?????? ?????????? ?????? ??? ????????
??????? ??????????
?????? ????? +?? ??????? ???? ??????

Fanniegerma

Few days ago i got some amazing knowledge about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i need a best, some premium omega 3 fish oil. I've found this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] link. What do you think about Carlson brand?

Maryacit

http://xrumersale.site/

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://salexrumer.site/
XRumer201708yy

Maryacit

http://xrumersale.site/

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
You read it - then IT WORKS!
See you later ;)


http://xrumersale.site/
XRumer201708yy

Georgecoche

[url=http://cyril-leytsihovich.ml/]start up mlm, ??? ??? ? ??????? ?????????[/url]

Melvinenutt

e <a href= http://erectionpillsvcl.com/viagra-mechanism-of-action >reload viagra</a> rising
rather|[url=http://erectionpillsvcl.com/when-does-viagra-become-generic]when to take viagra for best results[/url]
viagra buy online

bsolution

Buy generic online uk next day delivery http://www.brandssolution.co.uk/uploads/160_120/pharmacy/biogesic.html generic next day delivery.

DorogiKRDcet

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ?????????? ? ????. ??????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7(861)241 2345
___________________________
????? ? ??????????????? ??????????
??????????????? ???????? ??????
??????????????? ?????????? ? ????????? ?????
??????? ???????????????
??????????????? ?????????? ??????

Fanniegerma

Yesterday i got some amazing knowledge about Omega 3 stuff and now i very want to get it. But i need a quality, only premium omega 3 fish oil. I've got this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] url. What do you know about Carlson name?

Mariamal

???????? ???-?? ????????????? ???? ??????????? ?????? ???????? ????? ???????? ??????? ?????-??????

???? ?? ????? ?????????? ???????? ?????????? ????? ???????? – <a href="https://afroditalove.ru/category/vibromassazher-vibrator/">?????? ????????</a>. ? ??? ??????? ?????????? ????? ???????? ?????????? ????? ?????????????? ??? ? ????? ?? ????. ?????? ?? ??????????? ??? ? ????????, ?????????? ?????? ????????. ??? ??????????? ??????? ???? ????? ? ???????? ????? ????? ???????????? ? ????????? ???? ? ??????.</p>
????? ????? ????-??????? ?????????????? ??????????? ??????, ?????????, ????????? ?????? ? ???????????. ??????? ? ????-?????? ??????, ?? ??????? ????????? ?????? ????????, ? ?? ??????????? ??????? ??, ??? ?????????? ??? ? ????????.</p>
????? ????????: <a href="https://afroditalove.ru/category/prezervativy/">?????? ????????????</a>, ????????? ?????, <a href="https://afroditalove.ru/category/vaginalnye-shariki/">??????????? ??????</a>,???????????????, ? ?????? <a href="https://afroditalove.ru/">????-???????</a> ?? ??????? ? ????????-???????? «????????» (afroditalove.ru).</p>

NatalieMaf

This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

AllenWqf

My friend and I went camping the other day. It was a very bad experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random stuff and complained about his sleeplessness. I totally told him to [url=http://www.tobefast.com/ebay/methampyrone-diazepam]link[/url] and deal with it.

Avito321Ma

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??????????? ???, ??????? ??????![/b]

?????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ???? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

[b]????????: [/b]

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

[b]?????? ?? ??????? ?????[/b]
________

??? ??????????? ??????? ?? ????? ??? ?? ?????? ????????
world of tanks ??????? ????????? ?????
??? ???????????? ???? ??????? ?? ????? ?? ?????? ????????
?????? ? ?? ???? ?????????????????? ?? ????? ????? ????? ??????????? ? ????????
avito ??????? pro

bretxxxxf

???? http://bretxxx.com/ ???

AlysonMwu

http://ibs-analytics.com/index.php?qa=176&qa_1=what-do-you-think-about-buy-modafinil-online

AlysonQli

https://www.instructables.com/member/%20hannahbrianna1/

AlysonCas

https://buyativanonlinewithoutprescriptionblog.wordpress.com/

AlysonDii

http://www.saloonofgames.com/profile/veldav03286/

AlysonFvt

http://www.fixya.com/support/t26763169-find_about_buy_levitra_online

ElvaQgs

Hey guys!!!
designs and builds specialty lines of lead oxide production equipment, material handling systems, battery related process machinery, parts, and accessories for the battery, pigment, glass, and chemical industries. http://techbasys.com offers technical application and engineering services to help the customer acheive maximum benefit from their equipment and manufacturing processes.

DianeCed

[url=https://alitems.com/g/1e8d1144947cf271b95a16525dc3e8/][b]Aliexpress[/b][/url] - get your star sales...

Mashalab

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any antibot captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

siteserog

???? http://siteservisleri.com/ ???

turnersvsz

???? http://turnersvillemartialarts.com/ ???

ElvaIpd

?????????

BtiKRD23Ber

??????????? ?????? ? ??????????? ????? ? ?. ?????????? ? ?. ??????.
??????? ?????? ??????? ?? ??? ????. ???????????.
--------------------------------
[url=http://bit.ly/2rK4Ofc#GvV29w2GEH]??? ????????? ?? ???????????? 16 ?????????[/url]
[url=http://bit.ly/2rK4Ofc#cQNnCVdZFm]??? ?? ????????????????????? ??????? ??? ?????????[/url]

Asfalt93mop

?????? ????????????? ???????????????
?????-???? ??????????????? ???????
??????? ??????????????? ??????????. ?.?. ????????????
??????????????? ????????? ???? 1985
??????? ???????????????

Blago93On

????????? ?????? ?? ???????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?? ????????????? ?????????? ???????? ? ????? ?????????????? ? ???????????? ????????.

??????? ?????? ????? ? ??????????

???????????, ????????? ????????, ????????. ?????????? ???????????? ??????????, ????????? ??????????????? ????????????? ?????????? ? ?????? ????????? ?? ??????????????? ???????.

?????????????? ?????????????? ????????????? ???????????? ????????? ???????, ??????????? ?????????? ????????? ???????? ? ??????????? ????????, ????????? ???????? ? ??????? ??????? ??????. ???????? ?????.

??????????????? ????????/?????
??????????????? ???????/???????
??????? ?????????????????????, ?????????? ????? "???? ? ????", ? ??? ?? ????????? ????????? ? ????????????? ??????????.
???? ?????? ? 2008 ????, ??????? ??? ? ?????????????? ISO 9001, ???????? ?? ?????? ????? ?????????? ?????.
???????????????, ???????????????, ??????? ??????, ???????? ????? ????????? ???? ??????, ??????????, ???????? ????????

____________________________________
??????? ??????????????? ? ?????????
???????? ?? ??????????????? ?? ??????????
????????? ??????????????? ??????

----------------------
http://???????????????-?????????.??/

Ginette Albersen

Name: Ginette Albersen
Leeftijd: 56

Was vrijwilliger bij Ubomi Obutsha van 20 jul 2009 tot 15 aug 2009

Over mij:

Ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen, Juliette en Olivier. Werk als senior medewerker asiel bij de IND. Gedurende

Meer...